Naši proizvodi

Agrojaprine  proizvode mozete nabaviti u svim prodajnim objektima Moj Market (Banja Luka, Brod) Tempo i Maxi marketima  Novi Grad, Banja Luka i Doboj, Tržnica Banja Luka, Mercator (Banja Luka, Prijedor, Laktaši, Gradiška) Pčelarska zadruga-Matica Banja Luka, Đurić market (Doboj, Modriča, Derventa) Feniks Bijeljina, Polen Prijedor, Priroda Banja Luka, Minela bioshop Banja Luka, Valentina Prijedor, Institut Vinis Banja Luka.
 

Djevičansko ulje

Djevičansko ulje od bundevinog sjemena, hladno cijeđeno (0,25 litara)

+ Velika zlatna medalja za kvalitet, Novosadski sajam 2009. godina
+ Zlatna medalja, Sajam u Gradačcu 2008. godina
+ Zlatna medalja, Novosadski sajam 2008. godina
+ Srebrna medalja, Sajam u Gradačcu 2007. godina

Izuzetno kvalitetno tikvino (bundevino) ulje cijeđeno je vrhunskom tehnologijom hladnog presovanja sjemenki, bez dodatka konzervansa i aditiva. Zahvaljujući ovakvom postupku cijeđenja, u potpunosti je sačuvan izvorni kvalitet ulja, sa njegovim izuzetno važnim sastojcima: visokim sadržajem esencijalnih masnih kiselina (linolna omega-6 i oleinska omega-9), tokoferola, sterola i drugih minornih sastojaka.

Tikvino (bundevino) ulje, koje je bez holesterola, ispoljava određena farmakološka i terapeutska svojstva. Izrazito blagotvorno deluje na upalu prostate, a umanjuje i smetnje pri mokrenju koje izaziva uvećana prostata. Pored toga, ovo ulje pokazuje veoma pozitivne efekte u ljudskom organizmu djelujući: antiimflamatorno, diuretski, antimikrobno, blokirajući slobodne radikale. Osim toga, blagotvorno djeluje i na kardiovaskularni sistem, visok krvni pritisak, arterosklerozu i dr. Povećava imunitet organizma.

Može da se koristi na više načina, kao dodatak raznim jelima, kuvanom povrću, mesu, tjesteninama, raznim vrstama salate, ali i kao namaz. Izuzetno je zdravo da se ujutro prije jela i uveče prije spavanja uzme po jedna supena kašika ovog ulja.

Nutritivna vrijednost Prosječno na 100g; Energetska vrijednost 3868 kJ / 924 kcal; Masti 99,3 g; Zasić. masne kiseline 16,6 g; Mononezasić. masne kis. 37,0 g; Polinezasićene masne kis. 44,5 g; Holesterol 0,0 mg; Vitamin E 8,0 mg; Proteini 0,0 g; Ugljeni hidrati 0,0 g
 

otkup mlijeka

Suncokretovo ulje, hladno cijeđeno (1 litar)

+ Šampion kvaliteta, Novosadski sajam 2009. godina
+ Zlatna medalja, Sajam u Gradačcu 2008. godina
+ Srebrna medalja, Novosadski sajam 2008. godina
+ Zlatna medalja, Sajam u Gradačcu 2007. godina

Ovo ulje proizvedeno je od najkvalitetnijeg sjemena suncokreta mehaničkim postupkom cijeđenja na hladno. Ulje ima svojstvenu i veoma prijatnu aromu suncokreta, te se kao takvo koristi kod kuvanja i pečenja svih vrsta jela, kao dodatak salatama, povrću, mesu, tjestenini i dr. Zbog visokog sadržaja esencijalne linolne (omega-6) masne kiseline i prirodnog vitamina E, snažno djeluje na jačanje organizma, sniženje holesterola i lipida u krvi, protiv zatvora i čira na želucu. Može da se primjenjuje i u kozmetici i za masažu. Ovaj prirodan proizvod ne sadrži holesterol, aditive i konzervans. Čuvati na tamnom i hladnom mjestu!
 

otkup mlijeka

Brašno od bundevinog sjemena (Neto: 200 grama)

Brašno od bundevinih sjemenki je bogat izvor esencijalnih aminokiselina, celuloze, vitamina E i mineralnih materija: željeza, magnezijuma, cinka, fosfora, bakra i mangana. Miješanjem 20% brašna od bundevinih sjemenki i 80% pšeničnog brašna dobija se pekarski proizvod izvanrednog, vrlo prijatnog, aromatičnog, ali istovremeno jedinstvenog, specifičnog mirisa i ukusa. Preporučuje se osobama kojima je potreban značajniji unos proteina, kao što su sportisti, mladi u razvoju i stariji koji se oporavljaju od bolesti i iznemoglosti. Čuvati na tamnom i hladnom mjestu!

 

otkup mlijeka

Bundevine sjemenke (100 grama)

Sirove, pržene slane ili neslane bundevine sjemenke zdrava su "grickalica" za razonodu svaki dan. Ukusne su i hranjive zbog bjelančevina, ulja i mineralnih materija. Posebno su bogat izvor magnezijuma, fosfora, bakra, željeza i mangana. Sadrže i proteine, vitamin E kao biološki antioksidans. Posjeduju i dvije važne aminokiseline – cucurbitin i L-triptofan.

Ne utiču štetno na vitkost, a organizam obogaćuju vrijednostima neophodnim za očuvanje vitalnosti i zdravlja.
 

Brašno iz vodenice

Pod vodeničkim kamenom meljemo integralno brašno sa svim neprocjenjivim vrijednostima zdravog zrna. Zato ih koriste iskusni pekari, brižne majke i domaćice, svi oni koji cijene bogatstvo zdravog i ukusnog peciva.

Gradačački sajam 2007. i 2008. godine dodijelio je posebna sajamska priznanja PZ "Agrojapra" za podsticanje i proizvodnju integralnih mlinskih proizvoda: pšeničnog, raženog i kukuruznog brašna mljevenog pod kamenom vodenice, koje je sačuvalo sva prirodna svojstva žitarica.
 

Integralno pšenično brašno

Integralno pšenično
brašno 1kg


Domaći proizvod bez aditiva, konzervansa i drugih hemijskih sastojaka. Proizveden u vodenici. Proizvodi dobiveni upotrebom integralnog pšeničnog brašna imaju visoku biološku vrijednost zbog visokog sadržaja mineralnih materijala, vitamina i celuloze.

 

Integralno raženo brašno

Integralno raženo
brašno 1 kg


Pod vodeničkim kamenjem meljemo integralno brašno sa svim neprocjenjivim vrijednostima zdravog zrna. Zato ih koriste iskusni pekari, brižne majke i domaćice, svi oni koji cijene bogatstvo zdravog i ukusnog peciva.

 
 

Domaće kukuruzno brašno

Domaće kukuruzno

brašno

Domaće kukuruzno brasno proizvedeno je iskljucivo od domaceg kukuruza. Namjenjeno je za pripremu pure - kačamaka - palente, kukuruze, kukuruznog hljeba.

Domaće kukuruzno brašno

Heljdino integralno

brašno

Heljdino integralnno brašno dobiveno mljevenjem neoljuštenog zrna između dva kamena u vodenici je izuzetno kvalitetno. Koristi se za pripremanje palente i kao dodatak 30-40 odsto brašnu ostalih žitarica, za pripremanje vrlo traženog hljeba, peciva i palačinki.

Grmečki hljeb i peciva

Integralno pšenično brašno Integralno pšenično brašnoUpravo smo za Vas ispekli:
- grmečki seljački hljeb 1000 g
- grmečki vodenički hljeb 850 g
- grmečki heljdin hljeb 500 g
- grmečki kukuruzni hljeb - miješani 500 g
- grmečki kukuruzni hljeb 700 g
- grmečki domaći hljeb 700 g
- grmečki raženi hljeb 700 g
- hljeb sa sjemenkama 500 g
- bijeli hljeb 600 g
- bijeli hljeb 300 g
- grmečki integralni hljeb 500 g
- mala peciva: mala kifla, slanac, peretak
- velika peciva: hamburger kifla, velika kifla,
   kifla za hot dog, pletenica, makovnjača
- puter kifla 60 g
- grmečki petnjak (kajzerica) 40 g
- integralna kifla
- pecivo grmečlijka i
- heljdini mlinci

 

Sušeno voće

Sušene šljive

Podgrmečka

suva šljiva

Pasterizovana suva šljiva
Vlaga max. 35%
Broj komada u 250 g: 30-40
Konzervans: kalijum sorbat.

Sušene šljive

Čips od jabuke

Čips od jabuke je 100 % prirodan, bez dodatka soli, ulja i konzervansa. Pogodan je za posluživanje i grickanje, spravljanje kompota i čaja, kao i dodatak uz dobro vino.

Suva šljiva

Suva šljiva bez

koštice

Sastav:suva šljiva bez koštice,  konzervans kalijum - sorbat.
Vlažno pasterizovana za neposrednu upotrebu.
Vlaga max. 35 %
Pakovanje 100 gr, 200 gr